Wilde Vaart/Loodsen

Wilde Vaart / Loodsen

Bij de "Wilde Vaart" kom je wanneer je rond de 16 jaar bent en blijf je tot en met je 18 jaar bent.

De Wilde Vaart staat in het teken van zelfstandigheid op en rond het water, zelf de activiteiten bepalen. Kortom je eigen grenzen opzoeken en de wereld verkennen door samenwerken met je teamgenoten voor de beste prestaties.

Een gezellige speltak met veel lol en humor.

Activiteiten

De Wilde Vaart heeft naast het zeilen, roeien en het bootonderhoud een aantal jaarlijks terugkerende activiteiten. We zitten dus niet alleen op het water tijdens de opkomst. Zo zit er voor iedereen wel wat leuks bij op het water en op het land. Er zijn ook jaarlijks terugkerende activiteiten als de Boerenkoolmaaltijd, de Baden Powell wandeltocht, de LSRK. Ook assisteren bij het watersportweekend is een traditie geworden


Opkomsttijden

De Wilde Vaart komt elke zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur bij elkaar. En vaak gaan we nog wel eens een weekendje weg.

Veiligheid

Voor je eigen veiligheid moet je een zwemdiploma hebben als je lid wilt worden van de groep.

Als de Wilde Vaarders het water opgaan, zijn ze verplicht om bij het zeilen een zwemvest bij zich te hebben. Voor ieder lid heeft de groep een zwemvest beschikbaar. Iedere Wilde Vaarder is verantwoordelijk voor het zwemvest dat hij/zij gebruikt.

Neem warme kleding en een regenpak mee als we het water op gaan. Het dragen van laarzen aan boord is verboden, voor je eigen veiligheid!

Boten

De groep gebruikt een Lelievletten, de standaard zeil- en roeiboot voor de waterscouts. Het is een stalen boot en dus robuust en zwaar.


De groep heeft ook nog een paar zeilplanken, kano's en een paar andere typen zeilboten, waarvoor je wel moet kunnen zeilen om ermee weg en helemaal om weer terug te komen.


In de winter is het onderhoud van de boot: krabben, schuren en schilderen een onderdeel van de activiteiten.